Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Pancar Turşusu

26-12-2022 14:24
Pancar Turşusu
Ayvalık’ta “Deniz Kestanesi” adında bir restaurant vardı… Vaktiyle, damağı kuvvetli mutfak tutkunlarının uğrak adresiydi. Pek çok kişinin tatil rotasını değiştirme sebebiydi Deniz Kestanesi… Bu tarifte sahibi, Kamil Şiray’ın (babam:) meşhur pancar turşusunun tarifidir. Pancar turşusu çok kolay bir tarif, ne kadar farklı olabilir diyorsanız, sizden ricam; bir kere olsun, harfiyen, tarifi denemeniz… Ama son aşamasına kadar bir ekleme veya çıkartma yapmayın lütfen, bırakın tatlar özleşsin… Sonrasında tadına doyamayacaksınız:)



Malzemeler:
1 kg pancar
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
300 gr üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 limon suyu (küçük ise 2 adet)
tuz
Öncelikle pancarlarımızı soymadan kabuklu olarak iyice yıkıyoruz. Bu aşamada çok iyi yıkanmaları çok önemli çünkü içinde kaynattığımız suyu kullanacağız. Tenceremize alıp üzerlerini geçecek kadar su koyup tamamen pişene kadar haşlıyoruz. (Eğer düdüklü tencere kullanacaksanız 20 dk yeterli oluyor)
Bir havanda sarımsakları ve 1 çay kaşığı tuzu dövüyoruz. Sonra zeytinyağını ekleyip tarator yapıyoruz.
Pancar turşumuzu saklayacağımız kapaklı kabın içine sirkeyi-toz şekeri-
limon suyunu ve sarımsaklı karışımımızı koyup karıştırıyoruz. Damak tadınıza göre tuz eklemeniz gerekiyor. (ben tepeleme olmayan 1 tatlı kaşığı ekliyorum)



Pişen pancarlarımızı soğuk suyun altında soyup kesme tahtamıza alıyoruz. İstediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz, ister halka halka, ister benim yaptığım gibi tek lokmalık veya yarım ay şeklinde…Ellerinizi yakmamaya özen göstererek, sıcakken kesip hazırladığımız karışıma ekliyoruz. Ve üzerini geçecek kadar haşladığımız sudan koyuyoruz.
İşte bu kadar basit. Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Her türlü yemeğin yanında göğsünüzü gere gere servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.