Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jalapeno Turşusu

26-12-2022 14:10
Jalapeno Turşusu
Acı severim, yansam da yerim diyorsanız, hele hele jalapeno’nun kendine has acısının tadı sizin için de vazgeçilmez ise; bu tarifi mutlaka denemelisiniz.  Keyifle yenmesinin dışında Jalapeno tam bir C vitamini deposu ve antioksidan. Hamburgerlerden, etlere, daha doğrusu her türlü yemeğin yanında keyifle sunabileceğiniz bu harika garnitürü hazırlamak çok kolay.
Tarifte bulunan şekeri görünce bu da nereden çıktı diyebilirsiniz:) Ama bana güvenin… Şekerli ve şekersiz sayısız deneme yaptım ve en güzel lezzeti bu şekilde yakaladım.  Şeker; acı-lezzet denkleminde öyle bir denge sağlıyor ki… Bu sayede ne çok keskin bir tuz ve sirke tadı alıyorsunuz, ne de acının derecesi sizi rahatsız ediyor… Yani bu tarifteki baş rol bence şekerde:)
 
Jalapeno Turşusu

Malzemeler
750 gr  jalapeno biberi
600 gr su
600 gr beyaz sirke
150 gr toz şeker
100 gr tuz (kaya veya deniz tuzu)
2 diş sarımsak
Bu tarife başlamadan önce muayene eldivenlerinden edinmekte fayda var:)  Biberler çok acı olduğu için eldiven kullanmazsanız elleriniz bütün gün yanar, yetmezmiş gibi yanlışlıkla gözünüze vs değdirirseniz bir daha jalapeno görmek istemeyebilirsiniz:)))

Biberleri yıkıyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Geri kalan tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıyoruz. Ocağı açıp su kaynayınca kestiğimiz jalapeno biberlerini ekliyoruz. 2-3 dk içerisinde renkleri değişecektir. Renkleri değiştikten 1 dk sonra ocağı kapatıyoruz. Temiz kavanozlara önce biberleri bastırarak koyuyoruz üzerine suyundan ilave edip kavanozu sıkıca kapatıyoruz.  Ters çevirip soğuması için bekliyoruz. Sonra buzdolabına kaldırıyoruz. 3. gün afiyetle tüketebilirsiniz.
Markette satılan turşulardan daha acı olacaktır, uyarmamda fayda var. Kütür kütür, yumuşamamış ve acısını kaybetmemiş jalapeno’ların tadını çıkartabilirsiniz:)
Afiyet olsun…
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.