Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Çikolata Dolgulu İncir

26-12-2022 15:44
Çikolata Dolgulu İncir

Çikolata dolgulu kuru incir... İçinde nefis, yumuşacık bir ganaj, dışında incecik bir kabuk şeklinde sütlü çikolata... Isırdığınız zaman çıtır çıtır kırılan, üstüne eklenen incirin aroması ile başınızı döndüren bir bomba... Küçücük ama hem verdiği enerji bakımından, hem de tok tutması açısından tam bir dev...

Bu tarifin fotoğrafını ilk kez Valhrona'nın instagram sayfasında gördüm ve bittim.... :))) Bu arada bilmeyenler için; Valrhona inanılmaz kalitede çikolata üreten bir firma ama maalesef Türkiye'de Callebaut gibi yaygın değil:( Umarım o günleri de görürüz:))


İncirler için;
Orta boy kuru incirleri iki parmağımızın arasında ileri geri yaparak yumuşatıyoruz. Dip kısmından açtığımız delikten kremayı dolana kadar sıkıyoruz.

Çikolata için;
Sütlü çikolata
Bu aşama biraz teknik gerektiriyor çünkü çikolatayı temperlemeden kullanamıyoruz. Aksi halde parlak çikolata görüntüsünü kaybederiz. Temperlemezsek olmaz mı? Olur. Eğer görüntüye çok takılmıyorsanız parlak olamasa da olur diyorsanız eritip doğrudan incirleri çikolataya batırabilirsiniz.

Ama merak edenler ve denemek isteyenler için çikolata temperlemeyi anlatacağım:
Biz bu tarifte sütlü çikolata kullanacağız.
Önce çikolatamızı bain-marie de eritiyoruz. Bir termometre ile kontrol ediyoruz 42-43 derece yeterli. Kabımızın altını siliyoruz çünkü buharla oluşan su taneleri çikolatamızı mermere dökerken içine girerse çikolatamız kesilir, su ve çikolata hiç anlaşamayan bir ikili

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.