Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Biberiyeli Taze Patates

26-12-2022 15:35
Biberiyeli Taze Patates

Hazırladığım yemeklere hem eşlik edecek, hem de görsel olarak sunumumu renklendirecek garnitürlere her zaman bayılmışımdır:)) Biberiyeli taze patates; hem kırmızı et ile, hem tavuk yemekleriyle, hem de balıklar ile servis edebileceğiniz pratik ama çok leziz bir kurtarıcı… Üstelik hazırlaması çok kolay…

Aşağıdaki malzemeleri istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz. Miktarlara bağlı kalmanız gereken katı tariflerden bir değil bu… Ama tavsiyem az yapmamanız, çünkü her kim tadına baktıysa 1-2 tane ile duramadı:) Aksini hiç görmedim:))

 

 

Malzemeler:

24 tane küçük taze papates
Tuz

Sarımsak (isteğe bağlı)

1 su bardağı zeytinyağı
2-3 dal tale biberiye



Zeytinyağımızı küçük bir tencereye alıp düşük ısıda 10-15 dk ısıtıyoruz. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıp içine yıkayıp kuruttuğumuz taze biberiye dallarını atıyoruz (Bu aşamada 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz bence çok yakışıyor) ve soğuması için bekletiyoruz.

Fırınımızı 210 C derecede ısıtıyoruz.

Bir Tencereye su koyup içine 1 çorba kaşığı tuz ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Patateslerimizi soymandan iyice yıkıyoruz. (Yumuşak bir sebze fırçası ile fırçalayabilirsiniz) Patateslerin boyutlarına göre 10-20 dk arasında haşlıyoruz.(Buharda da pişirebilirsiniz) Çatal ile pişip pişmediklerini kontrol edip tencereden çıkartıyoruz. Kağıt havlu ile kurladıktan sonra 5-10 dk soğumalarını bekliyoruz.

Fırın tepsimize bir yağlı kağıt serip hazırladığımız aromalı yağdan ince bir katman sürüyoruz. Patateslerimizi yağlı kağıdın üzerine alıp bir çatalın arkası ile üzerlerine bastırarak hafifçe eziyoruz. (İsterseniz aralara sarımsak taneleri de koyabilirsiniz, pişince çok güzel oluyorlar) Hazırladığımız yağdan üzerlerine bir fırça yardımı ile bolca sürüp tuz serpiyoruz.

Fırına koyup 15 dk pişirdikten sonra tekrar yağlıyoruz, bir 15 dk daha pişiyor. (Patateslerin boyutlarına göre 20-25 dk sürebilir) İşte bu kadar… Ama eğer üzeri daha da kızarsın derseniz 2. 15 dakikanın ardından fırının ızgarasını açıp, tepsinizi ızgaraya yakın en üst rafa koyarsanız 2-3 dakikada üstlerinin iyice kızarmasını sağlayabilirsiniz… Ben öyle yapıyorum, gerçekten çıtır çıtır, sağlıklı ve inanılmaz lezzetli patateslerimiz oluyor:)

İstisnasız her yemeğe yakışan, kendi başına bile oldukça doyurucu, hem göze hem de midenize hitap eden, pratik bir tarif… Daha ne olsun… Benim için gerçekten “kurtarıcı”… Umarım siz de beğenirsiniz…

Afiyet olsun:)

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.