Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Beyaz Çikolata Trüf (Truffle)

26-12-2022 14:43
Beyaz Çikolata Trüf (Truffle)
White Chocolate Truffle
Bu kadar kolay bir tarifin nasıl bu kadar büyüleyici olduğunu inanın bilmiyorum… Bu zamana kadar beyaz çikolata seven sevmeyen, hatta beyaz çikolatayı itici bulup “O çikolata değil, YAĞ!” diyen herkesin dibi düştü bu tarife. Sanırım VALHRONA mucizesi. Tarif bir numaralı çikolata markası olan Valhrona’nın tarifi. Gerçi ben Callebaut kullanıp onlara ihanet ediyorum ama olsun:)
Malzemeler:
340 gr beyaz çikolata
55 gr tereyağı
90 gr krema (Tikveşli ve kesinlikle soğuk olmalı)
İsteğe bağlı 2 çorba kaşığı Kırsch/Grand Marnier veya sevdiğiniz bir likör
Üzeri için
Kakao / toz antep fıstığı / kurutulmuş frambuaz/ hindistancevizi
Çikolata ve tereyağını bain-marie de eritiyoruz. Bu ne demek? Bir tencerenin içine 3 parmak su koyup tencerenin üztüne ısıya dayanıklı bir kase oturtuyoruz, buradaki önemli nokta kasenin suya temas etmemesi… Sonra ocağımızı açıyoruz, çikolatamızı ve tereyağını kaseye koyuyoruz ve karıştırarak tamamen erimesini sağlıyoruz. Bu tarifte erimiş çikolatayı bir yere dökmeyeceğiz ama başka tarifler için söylüyorum; kaseyi kaldırdığınız zaman altını mutlaka silin. Çikolatayı dökerken kasenin altındaki su damlaları çikolatanıza temas ederse çikolatanız kesilir. Su ve çikolata ezeli 2 düşman sakın unutmayın.
Çikolata ve tereyağı karışımımızın içine soğuk kremayı ekliyoruz ve karışımın dokusu bir anda değişiyor:) Kontak strech yaparak (strech filmin karışıma temas edip tamamen örtmesi) 1 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
1 saat sonra karışımı mikserde 1 dk çırpıp yavaşça likörü ekliyoruz ve 15-30 saniye daha çırpıyoruz.



Karışımı sıkma torbasına alıyoruz. Yağlı kağıdın üzerine istediğiniz ebatlarda ama eşit büyüklükte parçalar sıkıyoruz. Bu aşamada şekilleri önemli değil çünkü sonra onları yuvarlayacağız. Sertleşmeleri için yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Sonrasında elimize muayene eldiveni takıp sıktığımız parçaları yuvarlıyoruz. Ortam ısısı çok önemli, eğer mutfağınız çok sıcak ise işiniz zor, bir kaç kere buzdolabında soğutmanız gerekebilir. Yuvarladıklarımızı ister kakao, ister toz antep fıstığı dolu bir kasenin içinde iyice kaplıyoruz.
Her seferinde ortalama 2 günde tükendiği için, imkansız olduğunu düşünsem de, buzdolabında bir hafta boyunca saklayabilirsiniz:)
Afiyet olsun…
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.