Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Beyaz Çikolatalı ve Damla Sakızlı Puding

26-12-2022 15:27
Beyaz Çikolatalı ve Damla Sakızlı Puding

Hem beyaz çikolata, hem de damla sakızı çok değil mi diyenleriniz olacaktır. İçiniz rahat olsun bu puding tarifinde iki aroma da o kadar dengeli ki, birinden vazgeçmeyi düşünmeyeceksiniz bile. Tarif sevgili anneme ait:) Damla sakızını sevmeyenler bile her seferinde parmaklarını yiyor…

Baştan belirtmemde fayda var; tarif aslında çok kolay. Tek bir püf noktası var: Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirmek… Ben yaparken altını birazcık açsam ne olur ki diyerek orta ateşte pişirmeyi de denedim. Yine çok güzel oldu ama kısık ateşte, karıştırılarak pişen kadar mükemmel kıvamda olmadı. İnanın fark ediyor…

 

Malzemeler:
1200 gr süt
1 yumurta
210 gr şeker
35 gr un
12 gr mısır nişastası
150 gr beyaz çikolata
1 parça damla sakızı

Sütünüz doğal süt ise daha da güzel oluyor. Ayrıca damla sakızını ezmeden önce 15 dk dondurucuya koyarsanız çok daha rahat ezersiniz aklınızda olsun.

Artık tarifimize geçebiliriz…

Derin bir tencereye yumurta ve toz şekeri koyup 1-2 dk boyunca çırpıyoruz. Sonra un ve nişastayı ekliyoruz. oldukça koyu bir kıvamı olacak endişelenmeyin. Karıştırırken yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Homojen olarak karıştığına emin olunca tenceremizi ocağa alıyoruz ve kısık ateşte devamlı karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz.


Oldukça koyulaşıp göz göz olunca 1-2 dk daha hızlı hızlı karıştırıp çikolatamızı ekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Çikolata tamamen eriyince dövülmüş damla sakızını ilave aidp son kez karıştırıyoruz. (Damla sakızını en son eklemeyi unutmayın, çünkü öncesinde eklerseniz fazla pişip acılaşacaktır) Vakit kaybetmeden servis kaselerimize paylaştırıyoruz. Çabuk katılaşacağı için hızlı olmanızda fayda var.

Üzerine toz tarçın veya toz Antep fıstığı serperseniz çok yakışacaktır.

Afiyet olsun:)

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.