Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Antep Fıstıklı Portakallı Kek

06-11-2022 10:09
Antep Fıstıklı Portakallı Kek
Sabah yeni bir tarif bulma umudu ile internette gezerken, aklıma cake pops yapmak geldi. Uzun zamandır yapmamıştım. Yapması; hele rengarenk çikolata ile kaplaması çok eğlenceli olduğu için keyifli keyifli mutfağa gittim. Kekini neli yapacağıma karar veremeyip değişik bir fikir için internete girdim. Antep fıstıklı (bayılırım) kek yazdım ve karşıma sevgili Özge Şef’in blogu açıldı. Derin oh çektim:) çünkü tarif kesin çok güzel olacağından; hem malzemeler, hem de emeğim boşa harcanmamış olacaktı.
Daha önce katıldığım MSA eğitimlerinden bazılarında Özge Şef ile çalışma fırsatım olmuştu. Kendisi harika bir şef:) Hem “Artisan Ekmek” eğitiminde hem de “Tatlı Yaz”  ve “Naked Cake” workshoplarında ( ki tek günlük workshoplar arasında Naked Cake’ten sonra en başarılısı Tatlı Yaz idi..) kendisinden çok fazla şey öğrenmiştim. (Buradan kendisine çooook teşekkürler:)
Ama dürüst olmam gerekirse kek tarifine göz gezdirince içindeki toplam sıvı miktarının azlığı kafamda soru işaretleri oluşturdu. Tabi sıvıyağlı-sütlü-sıcak sulu tariflere alışınca bu tarifin başarılı olma ihtimali çok zayıftı ve tıkız bir kek olacağına neredeyse emindim:))) Hatta acaba kazara eksik yazılmış olabilir mi diye bile düşündüm. Sonra Özge Şef’in, gözlemlediğim kadarı ile, ne kadar titiz ve detaycı olduğu aklıma gelince bu ihtimali de eledim ve kuruntularımı bir kenara bırakıp yılların tecrübesine güvenmeye karar verdim:))))
Sonuç olarak fırından öyle kabarık, öyle mis kokan, puf puf bir kek çıktı ki… Bu muhteşem keke ihanet edip tabi ki ondan “cake pops” yapmadım:) Yazık 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.